Kartonkikilpailu 2018/2019

Tule mukaan lisäämään maito – ja mehutölkkien kierrätystä osallistumalla Kartonkikilpailuun. Viime vuosina lähes 200 000 oppilasta ja esikoululaista ovat osallistuneet Kartonkikilpailuun Ruotsissa. Lapset ovat yhdessä edesauttaneet kierrättämisen lisäämistä ja nyt Ruotsissa kierrätetäänkin jo kolmasosa kaikista maito – ja mehutölkeistä! Tämä on hyvä, mutta ruotsalaiset aikovat vielä petrata tulosta. Nyt Kartonkikilpailu järjestetään myös Suomessa ja katsotaan mihin lopputulokseen täällä päästään.

Kilpailu järjestetään 16. elokuuta 2018 – 8. helmikuuta 2019 välisenä aikana. Kartonkikilpailu koostuu neljästä osasta. Kaikki luokat jotka suorittavat kilpailutehtävät kokonaisuudessaan osallistuvat arvontaan, jossa jaetaan hienoja palkintoja Tetra Pakilta ja WWF:ltä! Lisäksi luokilla on mahdollisuus voittaa lisäpalkintoja jokaisen erillisen tehtäväosion kohdalla. Lisäpalkintokilpailuihin osallistuminen edellyttää, että tulokset kirjataan jokaiselle tehtävälle annettuun päivämäärän mennessä.

Tetra Pak lahjoittaa 10 senttiä WWF:n luonnonsuojelutyöhön jokaista Kartonkikilpailuun ilmoittautunutta lasta kohden. Lahjoitussumma jakautuu lumileopardin, saimaannorpan ja jääkarhun suojelutyöhön oppilaiden aloitustehtävässä antamien äänten perusteella. Kartonkikilpailun etusivulla löydät ajankohtaista tietoa siitä, minkä verran rahaa kukin lahjoituskohde on kerännyt.

Kartonkikilpailun ja juomakartonkien kierrättämisen asiayhteyden havainnollistamiseksi olemme koonneet materiaalin, josta löytyy faktatietoa, pelejä, harjoitustehtäviä ja videoita. Saatte myös ilmaisen tervetuliaispaketin, kun ilmoittaudutte mukaan.

Tervetuloa kilpailuun –Ilmoittautuminen vuoden 2019/2020 Kartonkikilpailuun avataan toukokuussa ja kilpailu käynnistyy elokuussa 2019!