Henkilötietojen käsittelyn hyväksyminen Kartonkikilpailun yhteydessä sekä tekijänoikeuksien luovutuksen hyväksyminen

  • Tämä todistus, jonka opettaja luovuttaa ennen videoiden tai kuvien lataamista “omille sivuille”, vahvistaa:
  • Että ne henkilöt samoin kuin huoltajat, jos kysymys on lapsista, jotka esiintyvät kuvissa ja/tai muussa materiaalissa, jota nyt lähetätte Kartonkikilpailun otteluihin, ovat antaneet lupansa nimistä ja kuvista mainoksissa säädetyn lain (1978:800) mukaan kaikkeen nimensä ja kuvansa käyttöön, joka voi tulla kysymykseen materiaalin kohdalla, jota lähetetään Kartonkikilpailuun “omien sivujen” kautta.
  • Että Tetra Pak Sverige AB sekä sen konsernin yhtiöt ja alihankkijat saavat käyttää korvauksetta näitä kuvia ja videoita (sekä kokonaisuudessaan että osia niistä) julkaisua varten kaikissa medioissa ja kopioida, käsitellä ja muokata niitä rajoituksetta (paitsi että Tetra Pak Sverige AB sitoutuu käytäntönsä mukaisesti olemaan tallentamatta tietoja pidempään kuin 5 vuotta). Epäselvyyksien välttämiseksi materiaalia saa käyttää ilman että minut tarvitsee ilmoittaa kuvien tai videoiden tekijäksi. Vahvistamme myös siltä osin, jos toiset henkilöt ovat ottaneet kuvat tai videot, että he tai heidän huoltajansa, jos kysymys on lapsista, ovat antaneet suostumuksensa.
  • Että te olette tiedottaneet niitä henkilöitä ja huoltajia, jos kysymys on lapsista, jotka esiintyvät kuvissa ja/tai muussa materiaalissa, jota nyt lähetätte Kartonkikilpailun “omille sivuille” siitä, miten Kartonkikilpailu kerää, käsittelee tai jakaa henkilötietoja ja että mitä oikeuksia rekisteröidyllä (henkilöllä, jonka henkilötietoja Kartonkikilpailu käsittelee) on.
  • Että olette pyytäneet ja saaneet kirjallisen suostumuksen kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn, joka liittyy Kartonkikilpailulle lähetetyssä materiaalissa (kuvissa tai kysymykseen tulevassa materiaalissa) esiintyviin henkilöihin, mukaan lukien kuvien julkaisun Kartonkikilpailun digitaalisissa kanavissa lähitulevaisuudessa. Tietojenantovelvollisen tulee dokumentoida ja tallentaa suostumus
  • Teidän tulee korvata mahdolliset vahingot, jotka koituvat Kartonkikilpailulle siitä, että te ette ole antaneet tietoja eteenpäin ja/tai pyytäneet yllämainittua suostumusta.

KARTONKIKILPAILUN HENKILÖTIETOKÄYTÄNTÖ

25.5.2018 voimaan astuneen EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (GDPR) mukaan haluamme antaa tietoa sinua koskevista henkilötiedoista, joita käsittelemme Kartonkikilpailuprojektin puitteissa.

Kartonkikilpailu kunnioittaa eheyttäsi ja suojelee kaikkia sivua koskevia tietoja, joita käsittelemme. Kaikkia henkilötietoja käsitellään voimassa olevia tietosuojalakeja noudattaen.

Henkilötiedoista vastaava taho on Tetra Pak Sverige AB, yritystunnus 556054-4735, joka on sopinut avustussopimuksen henkilötietojen käsittelystä Strobilus AB:n kanssa, y-tunnus 556894-4291, joka suorittaa Kartonkikilpailua koskevia toimeksiantoja Tetra Pak Sverige AB:lle.

Keräämiemme henkilötietojen luokat

Kartonkikilpailu rekisteröi ja käsittelee niiden henkilöiden tietoja, joiden kanssa Kartonkikilpailu on tekemisissä, jotka esiintyvät kuvissa tai muissa julkaisemissamme materiaaleissa tai joille haluamme muista syistä lähettää tietoja toiminnastamme. “Henkilötiedot” ovat tietoja, joiden perusteella voimme tunnistaa sinut tai jotka voidaan muutoin yhdistää sinuun.

Keräämme niitä henkilötietoja, jotka annat vapaaehtoisesti, esimerkiksi kun kommunikoit kanssamme sähköpostitse tai muiden kanavien kautta, kun lähetät meille materiaalia, ilmoittaudut kilpailuun, tilaat uutiskirjeen tai osallistut Kartonkikilpailun arviointiin.

Kyseessä olevat tiedot ovat:

  • koulun nimi, kunta, osoite, postinumero ja postitoimipaikka,
  • opettajan etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja työpaikan puhelinnumero, luodut salasanat,
  • luokan jaoston nimitys, lasten/oppilaiden lukumäärä sekä
  • ne kuvat ja videot, jotka opettaja lataa Kartonkikilpailun kotisivulle (osiossa “omat sivuni”).

Miten käytämme keräämiämme ja säilyttämiämme henkilötietoja

Käytämme keräämiämme henkilötietoja pystyäksemme kommunikoimaan kanssasi, lähettämään uutiskirjeitä ja muita tietoja, jotka liittyvät kilpailun hallintoon.  Käytämme opettajien “Omien sivujen” kautta lataamia kuvia ja videoita levittääksemme Kartonkikilpailun sanomaa, joka on herättää huomiota ja panostusta pakkausten kierrätystä kohtaan sosiaalisissa medioissa, kuten pääasiassa Facebookissa ja Instagramissa, ja myös levittääksemme Tetra Pakin kestävyyssääntöjä ja kaikkea kilpailua koskevaa kommunikaatiota.

Me emme myy, vuokraa tai muulla tavoin luovuta henkilötietojasi millekään kolmannelle osapuolelle. Kuitenkin kolmannet osapuolet voivat päästä käsiksi edellä mainitulla tavalla julkaistuihin kuviin ja videoihin niiden julkaisukanavien kautta.

Saatamme jakaa tietoja yhteistyökumppaniemme kanssa alla lueteltuja tarkoituksia varten.

Henkilötietojen käyttötarkoitukset

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten:

-levittääksemme Kartonkikilpailun sanomaa, joka on herättää huomiota ja aikaansaada panostusta pakkausten kierrätyksen alalla

-voidaksemme ylläpitää asiakassuhdetta sinuun ja täyttääksemme sitoumuksemme sinua kohtaan Kartonkikilpailun puitteissa

-tiedottaaksemme Kartonkikilpailusta ja hallinnoidaksemme Kartonkikilpailua.

-suorittaaksemme Kartonkikilpailun arviointia.

-lähettääksemme uutiskirjeitä ja muita tiedotteita Kartonkikilpailua koskien.

Sinulla on oikeus kieltäytyä tällaisista tiedotteista ilmoittamalla asiasta Kartonkikilpailulle.

Kuinka voi tapahtua, että jaamme keräämiämme tietoja

Vain niillä henkilöillä, joiden on tarpeellista käsitellä henkilötietojasi yllämainittuihin tarkoituksiin on pääsy tietoihisi. Sosiaalisten medioiden ja muiden kanavien kautta julkaistavien, “Kuinka käytämme ja säilytämme keräämiämme henkilötietoja” -luvussa käsiteltyjen julkaisujen kautta tiedot ovat kolmansien saatavilla.  Voimme joutua antamaan hankkijoille ja alihankkijoille pääsyn henkilötietoihisi, kun he suorittavat palveluja meidän toimeksiannostamme.

Säilytys

Henkilötietosi, joihin kohdistetaan koulun nimi, kunta, osoite, postinumero ja postitoimipaikka, opettajan etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite sekä työpaikan puhelinnumero, luodut salasanat, luokan tai esikoulun jaoston nimitys ja lasten tai oppilaiden lukumäärä, säilytetään yllä mainittuihin tarkoituksiin niin kauan, kuin meillä on toimintaan liittyvä peruste ottaa sinuun yhteyttä. Sinulla on mahdollisuus perua lähettämiemme tiedotteiden, materiaalien ja tarjouksien vastaanottaminen. Jos valitset perua rekisteröitymisesi, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn yllä mainittuihin tarkoituksiin ja poistamme henkilötietosi yhteystietojärjestelmästämme.

Henkilötietosi, joihin kohdistetaan videoita ja kuvia (sekä kuvissa tai videolla vaikuttavan koulun/esikoulun tai luokan/ryhmän nimi) säilytetään niin kauan kuin näitä tietoja pidetään oleellisina kilpailusta tiedottamista varten, kuitenkin enintään viisi vuotta.

Turvallisuus

Käytämme luotettavia teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimenpiteitä suojataksemme henkilötietojasi katoamista ja luvatonta pääsyä vastaan.  Tarkistamme säännöllisesti turvallisuuskäytäntöämme ja prosessejamme turvataksemme, että järjestelmämme ovat turvallisia ja suojattuja.

Valintasi ja oikeutesi

Kysymyksesi ja kommenttisi ovat tervetulleita. Sinulla on oikeus tietää, mitä henkilötietojasi käsittelemme ja saada pyynnöstä niiden kopio. Sinulla on myös oikeus pyytää virheellisten henkilötietojesi oikaisua ja joissain tapauksissa niiden poistamista. Sinulla on oikeus vastustaa, että tiettyjä henkilötietojasi käsitellään, sekä vaatia käytön rajoittamista. Ole hyvä ja ota huomioon, että henkilötietojesi käytön rajoittaminen tai niiden poisto voi tarkoittaa, että emme pysty tarjoamaan tietoja, materiaaleja tai tarjouksia yllä mainitulla tavalla. Sinulla on myös oikeus saada henkilötietosi koneluettavassa muodossa sekä saada tiedot siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle.

Jos olet tyytymätön tapaan, jolla käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus raportoida siitä sille tietosuojavaltuutetulle, joka on vastuussa tietojenkäsittelymme valvonnasta.

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten käsittelemme henkilötietoja, ole hyvä ja lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@kartonkikilpailu.fi