Tervetuloa Kartonkikilpailuun 2023/2024!

Viime vuosina noin 320 000 oppilasta ja esikoululaista on osallistunut Kartonkikilpailuun. Lapset ovat yhdessä auttaneet lisäämään kierrättämistä, ja tänään palautetaan joka toinen kartonkipakkaus kierrätykseen. Tämä on jo hyvä, mutta vielä puolet pakkauksista jää kierrättämättä. Tähän haluamme muutoksen!

  • Kartonkikilpailu koostuu kolmesta erillisestä kilpailutehtävästä.

  • Kilpailuaika alkaa toukokuun lopusta ja kestää 17. maaliskuuta 2024 saakka. Voitte ilmoittautua mukaan haluamananne ajankohtana tällä aikavälillä.

  • Päätätte itse, haluatteko työskennellä kilpailutehtävien parissa lyhyemmällä vai pidemmällä aikajaksolla.

  • Kilpailutehtävät on helppo mukauttaa oppilaiden tason mukaan.

  • Kaikki luokat, jotka suorittavat kilpailutehtävät, osallistuvat upeiden palkintojen arvontaan. Jokaisen tehtävän yhteydessä luokat voivat voittaa lisäpalkintoja, ns. nopeuspalkintoja edellyttäen, että tehtävä rekisteröidään ennen erikseen määritettyä päivämäärää.

Kilpailun ja kartonkipakkausten kierrättämisen asiayhteyden havainnollistamiseksi olemme koonneet materiaalin, josta löytyy faktatietoa, pelejä, PowerPoint-esityksiä, harjoitustehtäviä ja videoita. Inspiroitukaa materiaalista, jota voitte toki hyödyntää myös osallistumatta kilpailuun. Lykkyä tykö ja tervetuloa mukaan Kartonkikilpailuun 2023/2024.

Kartongmatchen 6 Kids

Tietoja

Ensimmäiseksi sinun tulee ilmoittautua mukaan tästä. Haasta myös mukaan muita luokkia, niin voitte hyödyntää yhteistyötä, haastaa toisianne ja vaihtaa ideoita keskenänne!

Aktivoi tilisi klikkaamalla vahvistuslinkkiä, jonka saat sähköpostitse. Tämän jälkeen voit kirjautua Omat sivut -osioon. Etkö saanut vahvistusviestiä? Tarkista roskapostisi!

Ilmoittautumisen jälkeen saatte digitaalisen tervetuliaiskirjeen.

Inspiroiva materiaali, joka koostuu faktatiedosta, saduista, Power Point esityksistä, harjoituksista ja videoista auttaa sinua asettamaan kilpailu opetuskontekstiin. Materiaali löytyy Materiaalipankista.

Käytä mielellään tätä PowerPointia Kartonkikilpailun esittelemiseksi oppilaillesi

Kilpailu koostu kolmesta erillisestä tehtävästä. Päätätte itse tehtävien suoritusten tarkemmista ajankohdista ja suoritusjärjestyksestä. Tehtävät on mahdollista suorittaa ja rekisteröidä koko kilpailukauden aikana. Haastamme teitä kuitenkin osallistumaan myös nopeuspalkintokilpailuihin, jolloin kunkin tehtävän osalta tulee rekisteröidä vastaukset erilliseen ko. tehtävälle annettuun päivämäärään mennessä. Nopeuspalkintokilpailuihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Kilpailutehtävät ovat:

Tehtävät 1: Tehtävä: Lajittele ja kierrätä!

Tehtävät 2: Kierrätyskampanja

Tehtävät 3: Kerro sadalle

Suoritettuanne tehtävän rekisteröitte tehtävänne Omat sivut-osiossa. Yhteenveto kilpailussa suoritetuista tehtävistä löytyy Osallistujat sivulta.

Kartonkikilpailu päättyy 17. maaliskuuta 2024. Kaikki kolme kilpailutehtäväää tulee olla rekisteröitynä kilpailun päättyessä, jotta on mahdollisuus voittaa kilpailun pääpalkinto. Voittaja luokista 1-3 saa 1000 euroa ympäristöystävällisempää koulua varten

ja voittaja luokista 4-6 saa 1000 euroa yhteisen elämystapahtuman järjestämiseksi. Kaikki voittajat saavat oman kierrätyskassin. Pääpalkinnon voittaja arvotaan.

Kaikki Kartonkikilpailun tehtävät suorittaneet luokat saavat hienon diplomin sähköpostitse. Kilpailun päätyttyä voitte myös ladata diplominne tästä.

Kartonkikilpailun ystävät

Ota meihin yhteyttä

Kysyttävää? Lähetä kysymys niin vastaamme 3-5 työpäivän kuluessa. Ruotsinkielisiin kysymyksiin pystymme vastaamaan nopeammin 1-2 päivän kuluessa.