3. Tehtävä: Kerro sadalle

Tässä tehtävässä oppilaat levittävät eri tavoin tietoa juomakartonkien kierrättämisestä. Tyhjä juomakartonki ei ole roska, vaan arvokas raaka-aine uusille tuotteille. Kierrättämällä säästät luonnonvaroja, vähennät energiankulutusta ja ympäristökuormitusta. Ajattele jos kaikki tietäisivät tämän! Auta meitä levittämään tätä viestiä!

Miettikää luokassa millä tavoin voisitte levittää tietoa mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Voitte esim.

  • Levittää tietoa kierrättämisestä erilaisilla viesteillä ja sanomilla piirtämällä ja/ tai kirjoittamalla. Käyttäkää mielellään jakelukorttejamme.
    – Anna oppilaille tehtäväksi jakaa kortteja perheilleen ja naapureille.
    – Tehkää jakelukorteista kollaasi ja järjestäkää näyttely koululla, lähikaupassa, kirjastossa…tai ottakaa kollaasista valokuva, jonka jaatte koulun kotisivuilla, s-postitse ja/tai sosiaalisessa mediassa.
    – Käyttäkää mielikuvitusta suunniteltaessa kampanjan toteutusta. Hyödyntäkää aiheesta koottua materiaalia “Pieni Kampanjakoulu”, jonka löydät osioista Aineistoa ja linkkejä
  • Haastakaa toisia mukaan ja järjestäkää juomakartonkien kierrätys- ja litistyskilpailu, joka huomioidaan koulun ja/ tai paikallislehdistön toimesta.

Tehtävä 3 tulee rekisteröidä Minun sivut osiossa viimeistään 6.3.2020.


Nopeuspalkintokilpailun voittajat on valittu

Mikäli olitte reippaita ja rekisteröitte 3. kilpailutehtävänne ennen 31.1.2020 teillä oli mahdollisuus voittaa lisäpalkintoja Tetra Pakilta.

Inspiroivimmat ja mieleenpainuvimmat kampanjaehdotukset valittiin voittajiksi. Tuomaristo koostui Tetra Pakin edustajista. Tuomariston päätöksestä ei voi valittaa.

Voittajat lk. 1-2:
* Västanfjärds skola, 1-2, Nivelax Katso voittajien kilpailuehdotus tästä
* Hamarin koulu, 2, Hamari Katso voittajien kilpailuehdotus tästä
* Dalsbruks skola, 1, Dalsbruk Katso voittajien kilpailuehdotus tästä

Voittajat lk. 3-6:
* Turengin koulu, 3D, Turenki Katso voittajien kilpailuehdotus tästä
* Jokelan koulu, 3B, Jyväskylä Katso voittajien kilpailuehdotus tästä
* Dalsbruk skola, 4, Dalsbruk Katso voittajien kilpailuehdotus tästä

Rekisteröidyt kilpailutehtävät