1. Tehtävä: Kierrätämme

Ensimmäinen tehtävä koostuu kahdesta eri osasta. Ensimmäisessä osassa oppilaat osallistuvat kodin juomakartonkien* kierrättämiseen. Toisessa osassa luokan tulee dokumentoida yhdessä tehty vierailu kierrätyspisteeseen.

Osa 1 – Kierrätys kotona

Oppilaat huolehtivat kahden viikon ajan juomakartonkien kierrättämisestä kotona. Opettajana päätät jakson toteutusajankohdan 16.8.2018-8.2.2019 välisenä aikana.

  1. Tulosta ja jaa seurantataulukot oppilaille.
  2. Lataa seurantataulukko pdf-muodossa tästä!
  3. Oppilaat kirjaavat kuinka monta juomakartonkia kodissa on käytetty, kierrätetty tai muulla tavalla hävitetty kahden viikon seurantajakson aikana.
  4. Jakson päätteeksi lapset palauttavat seurantataulukon vanhempien/huoltajien allekirjoittamana. Kirjaa tulokset 8.2.2019 mennessä. HUOM! Säästä oppilaiden seurantataulukot. Voittajan tulee palauttaa taulukot Kartonkikilpailun järjestäjälle.
  5. Luokan tuloksen saat laskemalla yhteen kierrätetyt kartongit ja jakamalla luvun käytettyjen kartonkien määrällä.
  6. Hyväksytty tehtäväsuoritus edellyttää vähintään 50% kierrätysasteen.

Osa 2 – Vieraile kierrätyspisteessä

Palautatte yhdessä luokan tai pienemmän ryhmän kanssa muutaman kotoa tai koulusta tuodun juomakartongin läheiseen kierrätyspisteeseen. Dokumentoikaa käyntinne kuvilla ja halutessanne tekstillä. Voitte esim. lisätä kuvaan puhekuplan, jossa juomakartonki antaa palautetta kierrätyksestä. Tai voitte videoida käyntinne. Valitsette itse, ainoastaan mielikuvitus on rajana.

Muistakaa käyttää kuvia voimassa olevien lakien ja opetustoimintaa ohjaavien toimintotapojen mukaisesti. Tetra Pak pidättää oikeuden käyttää kuvia viestintäkanavissaan, mikäli ette tehtävän rekisteröinnin ja kuvien lataamisen yhteydessä tee erillistä ilmoitusta.

Tehtäväsuoritukset osat 1 ja 2 rekisteröidään Omat sivut-osiossa viimeistään 8. helmikuuta 2019.


Nopeuspalkintokilpailun voittajat on valittu

Mikäli olitte reippaita ja rekisteröitte 1. kilpailutehtävänne ennen 12. lokakuuta 2018 teillä oli mahdollisuus voittaa lisäpalkintoja Tetra Pakilta ja WWF:ltä.

Voittajiksi valittiin hauskimmat ja mieleenpainuvimmat koosteet vierailuista kierrätyspisteissä. Tuomaristo koostui Tetra Pakin ja WWF:n edustajista. Tuomariston päätöksestä ei voi valittaa. Tuomariston päätöksestä ei voi valittaa.

Voittajaat lk.1-2:
Maatullin ala-asteen koulu, 2C, Helsinki Katso voittajien kilpailuehdotukset tästä

Vindängens skola, 2A, Esbo Katso voittajien kilpailuehdotukset tästä

Vindängens skola, 2B, Esbo Katso voittajien kilpailuehdotukset tästä

Voittajat lk. 3-6:
Koivuluodon koulu, Pienryhmä, Raahe 
Katso voittajien kilpailuehdotukset tästä

Kaanaan koulu, 6A, Raisio Katso voittajien kilpailuehdotukset tästä

Skräbböle skola, 4, Pargas Katso voittajien kilpailuehdotukset tästä

Rekisteröidyt kilpailutehtävät